zaterdag 23 februari 2013

Er zijn nieuwe overstromingen

Er zijn nieuwe flood warnings (waarschuwing voor overstromingen) in New South Wales. Wij zitten inmiddels in Queensland, maar hebben nog niet zolang geleden in Port Macquarie op een camping gestaan. Zie deze link: the-breakwall. Ook hebben we overwogen om in Bellingen op een camping te gaan staan. Daar is het op dit moment helemaal mis. Er worden al mensen geëvacueerd en er zijn al mensen vermist en verdronken. De Hastings rivier zal naar verwachting de hoogste stand bereiken sinds het record in 1978. 16.000 mensen zitten zonder stroom in de buurt van Byron Bay etc. Voor meer info: flooding in NSW. Wij zijn erg blij dat we dat gebied op tijd hebben verlaten.
Wij rijden nu naar noord Queensland (The Far North). Wij zijn Gympy al gepasseerd. Deze plaats stond op 30 januari dit jaar nog half onder water zagen we op een tv in een campingkitchen:
 

Toen wij er waren was er een weg die nog steeds afgesloten was; namelijk die naar Tin Can Bay. En er kon geen geld gepint worden.
 
.




Er was vandaag een waarschuwing dat er een groot regengebied met zware wind onze kant zou opkomen en we maakten ons al klaar om te vertrekken. Echter we waren blij te lezen: "Severe thunderstorms are no longer occurring in the Capricornia and Wide Bay and Burnett districts and the warning for these districts is CANCELLED.

Wij reizen in het natte seizoen en dit soort gebeurtenissen zijn mogelijk. Wij moeten daarom de weerberichten goed in de gaten houden. Probleem is echter dat de weersvoorspellingen op diverse sites erg wisselend zijn en vaak onjuist.
We gaan nu richting Bundaberg. Die plaats heeft ook grote problemen gehad wegens overstroming op 30 januari dit jaar. Gisteren zagen we dat een grote groep schoonmakers klaar zijn met het werk en in collonne vertrokken. We zijn benieuwd wat we daar aantreffen. Anders rijden we door.

1 opmerking:

  1. eindelijk dan hè, begin het een beetje door te krijgen hoe het werkt,Ik hoop niet, dat jullie van de weg zijn gewaaid, of in de modder zijn blijven steken,
    Hier is het ook niks hoor, wat het weer aangaat,
    vanmorgen was het weer wit, en bitter koud, door de gure wind,
    heb de monitor ook effe bekeken. geniet van alles, en van elkaar, liefs mam

    BeantwoordenVerwijderen