dinsdag 5 februari 2013

Canberra, de hoofdstad van Australië

The weathersystem van de cycloon Oswald heeft nogal voor wat regen gezorgd in Zuid Australië en om dit te omzeilen zijn wij naar Canberra gereden. Deze plaats ligt een heel stuk in het binnenland en op meer dan 1100 meter hoog in de bergen. Het was hier heerlijk weer en  zodoende konden we ook weer een was doen Dat was wel nodig ook want het aantal schone onderbroeken begon al te slinken en ook waren de lakens wel aan een wasje toe.
Op de kaart lijkt het alsof Canberra uit diverse wijken bestaat met een eigen wijknaam. Het zijn echter allemaal kleine plaatsjes die samen nu Canberra vormen. Zo kun je op de Tom niet de stad Canberra intypen en dan de straatnaam die je zoekt. Maar moet je eerst kijken welke plaats het is en dan de straat.
Het is al met al een hele nette plaats. Niet alleen het centrum waar het regeringsgebouw staat, maar ook de andere plaatsen waaruit het bestaat.
Je kunt goed zien aan de straten dat het een vrij nieuwe stad is. Want alle straten lijken heel netjes gerangschikt. Om het regeringsgebouw kun je helemaal heen rijden. De weg ligt er als een keurige circel omheen. Je kunt zo naar het regeringsgebouw toe rijden en je auto eronder in een parkeergarage plaatsen. Gratis. En naar boven lopen waar je zo het gebouw naar binnen mag gaan. Wel door een detectiepoortje. Vervolgens mag je zelf op eigen houtje de voor publiek vrij toegankelijke ruimten bekijken. Je kunt ook een zitting bijwonen van de senaat.
Momenteel is er een (kleine) tentenkamp van Aboriginals. De foto's zijn een beetje door elkaar, maar ik ben al blij dat dit is gelukt ondanks de slechte verbinding en laat het nu maar zo.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten