donderdag 7 februari 2013

Een middagje Sydney

In Sydney staan we graag op de camping Lane Cove, in het nationale park met dezelfde naam. Vanuit deze camping is het gemakkelijk om met de trein naar het centrum van Sydney te gaan.
We hebben de Tom op een route gezet zonder tolwegen en dat ging uitstekend. (Dat is ook wel eens anders geweest). De campingprijzen zijn omhoog gegaan, verder was er niets veranderd.
Het treinstation was helaas gesloten. Er reden bussen in de plaats. Onze bus reed echter net weg. We hebben de volgende bus genomen en hoefden geen kaartje te kopen omdat het station dicht was. In Chatswood moesten we overstappen. De andere bus ging ook vlot weg en  reed ook met een grote snelheid door de buitenwijken van Sydney naar het centrum. Ook over de Harbourbridge. Daar zijn we al met de trein over geweest, met de camper, lopend, met de metro, en nu met de bus. We kwamen aan op het station Wynyard. Van de vorige keren wisten we nog wel dat het maar een korte stuk lopen is naar het centrum. Langs grote gebouwen liepen we eerst door de wijk The Rocks; de oudste wijk van Sydney. Hoewel het zondag was, was er toch een museum open. Deze ging over de geschiedenis van The Rocks. Daar zijn we nog even in geweest. Niet bijster interessant. Daarna liepen we door naar de haven. Daar zagen we dan The Opera House weer,  altijd bijzonder om te zien. Ditmaal was het bijzonder omdat er wolken overheen gingen met grote snelheid. Als deze voor de zon schoven dan werd de witte glans van The Opera House zichtbaar mat, alsof er een gordijn werd verschoven, en andersom.
Het is een leuke wandeling langs de haven. Er lopen mensen uit verschillende landen en er staan straatmuzikanten te spelen. Ook straatartiesten. En ditmaal waren er 2 aboriginals die de didgeridoo aan het spelen waren met een versterker erbij en cd's verkochten. Ook kon je met ze op de foto. Uiteraard voor een vrijwillige donatie.
Er stond ook een wat oudere man met een bordje waarop stond dat je van hem een free hug (gratis knuffel) kon krijgen. We zagen niemand die hierop in ging.













2 opmerkingen: