woensdag 20 februari 2013

Ook typisch Australisch; de Mozzies en Sandflies

Op bijna alle campings komen tegen de schemering de Mozzies te voorschijn. De sandflies zijn de hele dag actief. In Australië komt geen malaria voor. Wel Dengue. Ook wel knokkelkoorts genoemd. Een hele nare ziekte.De symptomen zijn: Plotse koorts (tot 41 °C), met zware hoofdpijn, pijn in gewrichten en spieren, en soms een uitslag, die uit helderrode petechiën bestaat en meestal op de onderbenen en de borst begint. Er kan ook een maagdarmontsteking bestaan met misselijkheid, overgeven en/of diarree (met bloed).
In sommige gevallen zijn de symptomen veel milder, en kan de ziekte, als er geen uitslag optreedt, worden miskend als griep of een andere virusinfectie. Zo kunnen de mozzies ook deRos river virus of de Barmah forest virus overbrengen.
Floortje Dessing heeft ook een tijd dengue gehad en had problemen met een nier gekregen.
Op alle campings zie je daarom dat mensen of naar binnen gaan al voordat het schemerig wordt of dat iedereen met spuitbussen aan de slag gaan. Soms zit hier wel 80% Deet in (Bushmen). Maar het helpt niet voldoende. De Mozzies of sandflies vinden altijd wel een plekje. Of misschien zijn ze resistent geworden. Op de ene camping is het erger dan op de ander. Wij zijn op 1 camping helemaal onder de rode bultjes gekomen terwijl wij nu op een camping zijn waar die beestjes nauwelijks zijn. Erg fijn!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten