vrijdag 22 maart 2013

Kentekenplaten

Je kunt in Australiƫ niet zomaar een auto op je naam over laten schrijven als jij de auto in Victoria hebt gekocht en deze heeft een kentekenplaat van Queensland. Dan moet je eerst naar Queensland rijden. Dit hoeft niet direct, maar kan ook later gebeuren. Zo komt het dus voor dat er auto's rondrijden die nog niet goed geregistreerd zijn. Als er verkeersboetes komen dan worden deze gestuurd naar de persoon op wiens naam de auto staat geregistreerd. Deze moet dan weer zorgen dat de boete doorgezonden wordt. Ook kan het zijn dat je een auto koopt waarop nog een boete staat geregisteerd. Als je hierover niets hebt afgesproken, dan is de boete voor de nieuwe eigenaar. Het is dan ook goed om voordat je een auto koopt eerst te bellen met een bureau om te vragen of er nog een boete open staat.
Op het kenteken kun je zien in welke staat de auto is geregistreerd. Vaak staat er ook een slogan op. Zoals: Queensland; the sunshine state. Victoria, The place to be, South Australia, the festival state.
Voor nieuwe auto's kun je, als je betaald, ook een kentekenplaat krijgen naar (ongeveer) jouw wensen. Bijvoorbeeld dezelfde kleur als de auto. Hieronder een aantal:
 

 

 

 

 





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten