dinsdag 29 januari 2013

In de ban van Weathersystem Oswald


Het was eerst een cycloon die ze Oswald noemden, daarna werd het een depressie en toen wisten ze niet meer hoe ze het moesten noemen en werd het een "weathersystem". In ieder geval heeft de hele oostkust van Australië er last van en zijn er grote gebieden onder water gelopen. Ook net de plaatsen die bij ons op de route liggen. Ze zijn nu niet te bereiken. Ook wij hebben veel regen gehad. Wij zijn daarom inmiddels uitgeweken naar de hoofdstad van Australië; Canberra. Dit ligt meer landinwaards en hierdoor verder van het slechte weer af.
Hier is het heerlijk zonnig weer en we zijn daarom blij dat we deze route hebben genomen. Het is de bedoeling dat we vrijdag weer terug naar de kust gaan. Naar Batesmanbay. Dan durven we het wel weer aan. Van daaruit gaan we richting Ulladulla en dan verder omhoog naar Sydney. Maar zover is het nog niet.
Op het moment dat dit bericht wordt geplaatst zitten we in de Nationale bibliotheek van Australië in Canberra. Hier is een zaal van zo'n 100 meter lang en 20 meter breed waarin ieder die dat wil zo plaats kan nemen en via WIFI gratis kan inloggen op het internet. En niet eens alle plaatsen zijn bezet. Er zijn ook plaatsen met stopcontacten. Het is er heerlijk stil en via airco gekoeld. Ideaal voor mensen zoals ons.

 
 
We hebben gezien dat  dit slechte weer ook in het nieuws in Nederland is geweest. Het is hier aan de orde van de dag en wij houden het goed in de gaten voordat we ergens naar toe gaan waar we in de problemen kunnen komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten